Levél a közeli távolba

Kedves Magyar Barátom,

hosszú ideje nem írtam Neked, de csak azért, mert nincs semmi új lopni való a Nap alatt. Én még mindig elhatárolódom a haláltól. Európa meg hazánktól.

Képzeld el magyarkám! A napokban nálunk járt a Nagy Francia Színész, és el volt ájulva a tájtól. Később emberekkel is találkozott, erre fel gyorsan hazament, hehehe…

Jaj te, el ne felejtsem, mert érdeklődtél a múltkor: a Képviselő felesége jól van. Férje alkalmazta. Nagyjából ötször akkora fizetésért, mint az enyém meg a tiéd, és ezért a pénzért nem kell csinálnia semmit. De hát övék a hatalom, mit tegyünk mi, parányi senkik. Csak fel ne idegesítsem magam. Járhatom majd a patikákat nem támogatott gyógyszerek után.

Figyelj csak, felfordult a világ. A Szépségkirálynő – aki a Tengerész dédelgetettje, és egyben a legfőbb képviselő – be akarta tiltani a Király beszédét. Ne ijedj meg, nem a filmet. A valódi királyunkét, aki anno, miután a komcsik megfosztották a trónjától, szerelőként tengette az életét Svájcban. Gondolom, megérte neki, de itthon most sem engedik szóhoz jutni…

Magyar Barátom, olyat hallottam, amit nem fogsz elhinni! A halottad mellé koporsót is adnak a morgában. Kettő az egyben! Elhunyt plusz koporsó, ha nem viszed mind a kettőt, a hulla a jégszekrényben marad. Ez nem vicc… Koporsó nélkül nincs halott. A régi időkben így adtak a budipapír mellé halkonzervet, emlékszel?

No, ez is mostanában történt: két új párt alakult. Az egyik a miénk, Magyar Barátom, rém büszke is vagyok rá. Csak az a poéta, a magas homlokú leciánozta, képzeld…Ja, ha nem tudnád, manapság leciánozni nálunk valakit, a legnagyobb sértés!

A másik párt gengszterekből jött létre. Az alvilágban. Illetve egy szoba-konyhában. Na, annak nagy jövője van! Meglátod, mennyi cinkosra lel ebben az országban.

Újabban kiderült, hogy van, aki a kákán, van, aki a tulipánon keresi a csomót. Bizony. Meg is mondták északi barátaink, a holland papucs nyoma sokáig meg fog látszani hazánk fenekén. Magyarán: schenggen rúgnak…

Képzeld el ezt a szörnyűséget: a Jocó azt hiszi magáról, ő a Sztahanov! Még mindig dolgozik. A minap úgy kellett lefogják a kollégái, majdnem elvégezte a munkáját. Hiába na, nálunk a munka nagy szégyen barátom! Ez meg állandóan égeti magát…

Te, a szomszédom kisfia tizennégy éves, és azt hiszi, csak két színész van a világon: a Seagal meg a Van Damme. Születése óta csak őket látja felváltva a televízióban. Hej, pedig mi még láttuk a Swartzit is.

No, hagylak, mert megjött az ápolóm. Elfelejtettem mondani, újabban bezárva tartanak, hogy ne tudjak ártani a kint futkosó őrülteknek.

Elfogyó erőmmel is ölellek Benneteket!

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s