Előbbre hozták a világvégét! (és egyéb blődségek)

Aki sokat olvas, sokszor elképed – ez az egyetlen veszélye a hétköznapi kultúra szinten tartásának.
Hogy a blőd híreknek és felfedezéseknek nincsenek országhatárai, azt jelzi a következő „tudósítás” is: „a keresztények 2012-re készülődnek a világvégére (már aki, tenném hozzá), de egy amerikai hitgyülekezet szerint ez már ebben az évben, méghozzá május 21-én bekövetkezhet. Ha netán április elsején olvasom a híradást, meg sem mukkanok. Ám, ezek szerint jó lesz iparkodni a felkészüléssel és halaszthatatlan dolgaink bevégzésével, mert a világvége itt van a nyakunkon.
Ennél nem sokkal jobb hír, ami minap került szemüvegem lencséje elé, hogy tudniillik a mély hangú férfiak, valamint a magas hangú nők tutira jobban megcsalják párjukat, mint a többiek. Kérdés, mit értenek „mély” meg „magas” hangon? (Már látom, az opera basszusainak és szopránjainak eleve megkeserült az élete). Hogy ezt képes valaki leírni, nem olyan nagy baj. De pénzt adni ilyenfajta kutatásra, az már a hibbantság biztos jele.
Gondolom, Nobel-díjra számítottak azok a kutatók, akik megállapították a múltkoriban, hogy az alkohol károsítja a szürkeállományt! Micsoda döbbenet! Hogy erre eddig senki sem jött rá! Pedig már Lenin atyánk megmondta: „az alkohol öl, butít és nyomorba dönt”. De ennek a mindenki által tudott dolognak az újrafelfedezéséhez dollármilliókat kellett elkölteni…
Ez mind semmi a következő „felfedezésekhez” képest: Egy holland orvos páros kimutatta, hogy asztmajellegű tüneteket okozhat a hullámvasútozás. Egy japán csapat pedig a következő, évekig tartó kutatást végezte el: „a gombák felhasználása annak érdekében, hogy a teherautók legkedvezőbb útvonalát meg lehessen határozni.” Új-zélandi egyetemi kutatók nagyszerűen kimutatták, hogy az elnyűtt zokni, amennyiben nem cipőben van, csökkenti a csúszásveszélyt a jeges úton.
Jó pénzért bármit ki lehet mutatni, és annak az ellenkezőjét is. A brit Keele egyetem három okos embere bebizonyította, hogy a szitkozódás enyhíti a fájdalmat. Aki tehát jobban tud anyázni, az fájdalom nélkül éli le életét… Az egészségügy területén végzett „kimagasló tevékenységükért” kaptak elismerést annak a kísérletnek a résztvevői, amelyben meghatározták, hogy miként másznak fel a mikrobák a kutatók szakállán – már ha van nekik. Az olasz Catania egyetem kutatói arra fordítottak időt és pénzt (nem keveset), hogy matematikailag igazolják, miszerint sokkal hatékonyabbak a szervezetek, amennyiben találomra támogatnak embereket. És ez még mindig semmi ahhoz képest, amit egy kínai-brit csapat biológusai vittek véghez: meggyőzően bebizonyították, hogy a gyümölcsevő denevéreknél is van orális szex.
Nos, aki eddig nem hitt a tudományos felfedezések emberiséget előmozdító hasznában, itt az ideje, hogy revideálja nézetét. Hiszen mi lehet hasznosabb a világnak, mint az, amit hosszantartó, verejtékes munkával egy brit-mexikói tudóscsapat felfedezett: a bálnák váladékát csakis távirányítású helikopterrel lehet a leghasznosabban begyűjteni?

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s