Megvénült érzések

 

 

CIMG0051

Egyszer elmeséltem Neked, hogy a réttel álmodtam, láttam a zöldülő füvet, és sok más – számodra – ostobaságot. Beszéd közben észrevettem, szavaim elkopnak, míg körbe-körbe járnak az agyamban. Én csak meséltem a rétről, a virágokról s mindenről, amit valamikor együtt álmodtunk, hogy a sok izzó végű nyíl elé pajzsként emeljük ártatlan kis vágyainkat.

Ma már mindig megégek, ha napsugárba kapaszkodom. Nem tudtalak eléggé gyűlölni ahhoz, hogy álmaimat megtartsam magamnak, ne rezdüljön feléd a kezem, amikor a semmiből újra közeledtél. Hegyek mögött sírtam, s völgyekbe bujdostam, kerültem a bölcseket meg a balgákat, s talán önmagamat is. Minden fájdalom, ami bennem remegett kitörni próbált, s egyre nehezebbé vált saját szétzilált lelkemet magammal cipelnem.

Még emlékszem a tenger kékjére, a hullámgyöngyökre, a Nap izzó gömbjére. Ő már sejtette, amit én nem: szűk a part kettőnknek, s szűk számunkra az egész élet. Egy kagylóban két gyöngyszem ritkán fér el — mondottad a végtelen partján. Ma sem tudom melyikünk volt az igazgyöngy, s melyik csak halovány mása.

Sokáig beszéltem – a szavak pedig csak pörögtek körbe-körbe. Porosodó, pókhálós szólammá vált megsejtett igazunk. S a sok kinyögött mondatból, végül minden igaz szótól megfosztva, csak a gaz maradt. Álmaink pajzsa lehullott, mint szemfedő a halottra. S mint sírbagörgő száraz rög, úgy tűntél el a megbomlott tér mélységeiben.

Talán már csak ezért álmodom a réttel, s látom a zöldülő füvet, mert a nyár melegét, megvénült érzéseimet hideg őszi eső ostorozza.

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s