Koblicska úr fala

CharlieCsaba1

Egy álmos hajnalon, amikor a csótányok még az igazak álmát aludták, és a vízcsap halkan és rozsdásan csöpögött, Koblicska úr élete legjelentősebb elhatározásra jutott: falat épít kertje köré.

A Fal építésének ötlete akkor pattant ki agyából, amikor a csókák ellepték kertjének fáit. Ameddig egy turulmadár is keringett háza felett, eszébe sem jutott a Fal. A Turulokat és a Sólymokat – melynek szárnyán Koblicska néha képzeletben elszállt három hegyen is túl – szerette. Ám a csókáktól fekete volt az ég, tömegestől szállták meg a diófát, az akácot, de még a körtefát is. Hihetetlen zajt csaptak, esőben rongyos tollaikat áztatták, földön és fákon zabáltak, mindenhova odatojtak, és szinte kiszedték a szemüket a többi, még mutatóban a kertben maradt madárnak. Koblicska már semmit nem tehetett ki háza ablakába, a verandára, a csókák azon nyomban ellopták.

A Fal deszkából és szögesdrótból épült, körbefutotta az egész kertet. Nem hasonlít a Kínai Nagy Falra, de a célnak megfelel – gondolta. Elvégre az én házam az én hazám – mondta Koblicska – a csókáknak semmi keresnivalójuk a Falon belül.
Koblicska úr azzal nem számolt, hogy egy fal nem fal, sőt, egy fal nem csinál rendet. Hamarosan kiderült, hogy a csókák mennyire ravaszak. Mi több, az is világossá vált, hogy gond nélkül átrepülik a Falat. Mintha csak borsót akartak volna törni Koblicska lógó orra alá, még több, pofátlanabb és követelőzőbb csóka érkezett a Falhoz, koromfekete lett az ég, elárasztották a kertet, kiűzték Koblicskát a házából is.
Manapság Koblicska a falon kívül él, bent tanyát vertek a csókák. Ha néha meglát egy turulmadarat, nosztalgiával gondol a csókamentes napokra. Nem maradt más választása, mint sólyomszárnyán valóban a három hegyen túlra szállni. És mindörökre ott maradni…

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s