Baj van, Katinka

bonc

(Kiss vs. Hosszú)

Kevesen láthatunk bele Hosszú Katinka és a magyar úszósport vezetői között kirobbant botrány valódi okaiba, valószínűleg mindkét félnek van némi igaza a vitában.

Kétségtelen, Hosszú Katinka jóval kortársai fölé nőtt abban, amit végez, és eredményei alapján elvárásai lehetnek szinte bármelyik földi halandóval szemben, aki ezt nem tudja utána csinálni.
Ami számomra mégiscsak megbotránkoztató, az a tisztelet teljes hiánya egy 75 éves szakemberrel szemben, aki legalább úgy tette fel életét a sportra, az eredmények elérésére, mint ahogyan Katinka. Ha pedig évszámokban mérjük az áldozatot, akkor Kiss jóval több ideje teszi ezt, mint az úszónő. Ami, összeadva, sokkal több nélkülözést (mondjuk, nem anyagit) jelent, mint annak, aki talán eddig ennek negyedét sem élte le az uszodában.
Gusztustalan dolog akármelyik fiataltól, hogy nála jóval idősebb, tapasztaltabb idős embernek hátat fordítson, hogy faképnél hagyja, még akkor is, ha ő a jani. A jóérzés és illendőség még a zseniktől is elvárható. Mert azért a magyar úszósport eredményei nem Hosszú Katinkával kezdődtek, és remélhetőleg nem is vele érnek véget.
Kiss László szövetségi kapitányi munkája alatt lett olimpiai bajnok Czene Attila, Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes és szerzett három ezüstérmet Cseh László. Kiss Lászlóról életében uszodát nevezték el, ami kevés magyar sportemberről mondható el.
Kétségtelen, hogy eredményei alapján Hosszú Katinka igen fiatalon legendává vált. Vitathatatlan, hogy a világ úszósportjának kiemelkedő személyisége, aki uralkodik. Uralkodik és megoszt – ahogyan ezt a napokban tapasztalhattuk.
El tudom fogadni a színpadias jelenetet, ahogyan széttépte a szerződést, amit a szövetség kínált fel neki. Bár, ez a nagyjelenet is eléggé sután mutatott.
Ám, valami baj van Katinka. A tiszteletadást illett volna megtanulni mindenféle aranyérem, bajnoki cím megszerzése előtt. Akkor talán egy – koránál fogva – alkotóereje, de talán élete utolsó éveiben járó kiváló szakember nem megbántva, könnyezve távozott volna abból a bizonyos teremből. Netán, a mindent jelentő szakmából.

Kategória: Bentről kifele | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Baj van, Katinka bejegyzéshez

  1. Puskás Ágota szerint:

    Gusztustalan, megengedhetetlen és embertelen ahogyan viselkedett Katinka.Lehet akármilyen nagy híresség valaki az ilyen modor egy uniteligenciára vall.Gondolom nagyon sokan elítélik ezért.Nekünk magyaroknak nincs szükségünk ilyen idolokra.

  2. Boros Imre szerint:

    Drága Ágota! Csak a saját nevedben beszélj! Ki vagy te, hogy a magyarság nevében nyilatkozz, pláne helyesírási hibáktól hemzsegő módon…?

  3. Biró Ferenc szerint:

    Ez ügyet két fél védőbeszédje után lehetne véleményezni,így sajnos ez csak egyik fél panasza, amiből kiszürtem némi módortalanságot Katinka részéről.NEM tudni mi lehetett a szerződésbe,de azt összetépni a tiszteletlenség jele.Nehéz azt is megmagyarázni,hogy mit érez egy edző mikor kinevel egy élsportolót és az tovább lépik,de sajnos engedni kell az ilyent járja útját mert úgy sem lenne nyugodt jővő a két fél közt.Az edzőnek kívánom hogy legyen sok öröme tanitványaiba és Katinkának meg azt,hogy emberebb ember lenni nagyon fontos és soha ne feledje el egyetlen felfutott sportoló vagy ember sem,hogy “MINDIG TISZTELETTEL NÉZ VISSZA AZOKRA AKIK ODÁIG SEGÍTETTEK”,még akkor is ha nézeteltérések voltak.Akkor győzhetsz igazából,ha az emberek lelkében is győztél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s