Micsoda szörnyű nap!

CharlieCsaba1

Egész nap csak kapkodtam a fejemet. Így, év elején, ebben a hol hideg és szeles, hol tavaszias, máskor télies, esős meg napsütötte bolond időben, mintha a világ is megbolondult volna. Legalább is a körülöttünk lévő, szűkebb világunk.
Mert másképp minek tudható be, hogy egy új jogszabály megtiltaná a kisebbségek anyanyelvhasználatát a közigazgatásban. Ugyanaznap, amikor ez a parlamenti mismásolás kiderült, tisztelt honatyáink ismét megakadályozták a törvényes lépések megtételét egyik potenciális gengsztertársuk ellen. Mert nekik valószínűleg szimpatikus az egykori hegedáló. Aki mellékesen saját fajtáját lopja. Bűntársa pofája már nem tetszett annyira nagyra becsült társainak, ő mehet Isten hírével, a dutyiba.
Még hogy nem dolgoznak honapáink és honanyáink! Ajajj, de mennyire, hogy! Elsősorban saját népük ellen, akit lekezelően ész nélküli, bunkó csőcseléknek néznek. De ez nem újdonság.
És mindeközben – tényleg, nem is emlékszem, mikor történt ennyi minden egy napon a római-dák kontinuitásban – berendelik a jobb sorsa és komolyabb munkára érdemes miniszterelnököt, hogy magyarázza meg azt, miért próbálnak érvényt szerezni bizonyos törvényeknek. Amit, amúgy ők alkottak. Ezektől a kosztümös banditáktól – mély tisztelet a kivételnek, ha akad – mást nem vártunk, ám ami sajnálatos, annak a bizonyos latrinának a siratói közé beállt a deutsch is. No nem az a Deutsch. A miénk. Akinek úgy tudtunk örülni, mikor kilőtte a plagizátort. Ami ezekben a napokban, órákban művelnek azon a bizonyos adón, azt az újságírói egyetemeken kellene tanítani, mint a legmocskosabb manipuláció, a félrevezetés, a hazugság, az önimádat és önsajnálat fényes példáját. Mi több: az úgynevezett mieink is részvéttel tekintenek rájuk…
És mindeközben egy kolozsvári egyén – orvosnak nehezen nevezhető akárki – majdnem kidobja a kórházból a balesetet szenvedett székelyföldi kislányt és családját, mert nem tudnak jól egységes és oszthatatlan államunk nyelvén. És még van: egy háromszéki nagyváros polgármestere a fővárosi ügyészségen kötött ki, ugyanakkor ma az is kiderült, hogy a manelitikus haza büszkélkedhet a legtöbb udvari budival egész Európában.
A nap még nem ért véget…

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s