Apolló 11: a Földön értek a Holdra?

furdo 2

Az Apolló-11 legénysége negyvenöt évvel ezelőtt, 1969. július 24-én ért földet. A kérdés, amit minden magára valamit adó összeesküvés-elmélet gyártója és kedvelője feltesz: hol voltak Armstrongék 8 nap, 3 óra és 19 percen keresztül? Valóban leszálltak a Holdra, vagy egy tévéstúdióban volt megrendezve az egy milliárd ember által élőben követett esemény?

Az Apollo–11 1969. július 16-án emelkedett a magasba a Cape Canaveralen található Kennedy űrközpontból, útja a Holdig három napig tartott. Leszálláskor, 300 méter magasságra érve élesen kirajzolódott a leszállópont és környéke, ami valósággal megdöbbentette az űrhajósokat: a leszállóponton hatalmas, autó nagyságú sziklák és nagy kráterek voltak, ezek biztos felborulással fenyegettek. A parancsnoknak nem maradt más választása, mint áttérni kézi vezérlésre, mivel a finom pályamódosítások kevésnek látszottak a sziklamező elkerülésére. Armstrong éles manőverezésbe fogott – a szorult helyzetre jellemző, hogy még arra sem maradt ideje a parancsnoknak, hogy az irányítási központnak jelezze a kézi vezérlés tényét – és elkormányozta a hajót a sziklamezőtől egy simább terület felé.
A sikeres misszió elfelejteti a nehézségeket, pedig a két ember majdnem a Holdon ragadt: a holdkompban valahogy letörött egy életbevágóan fontos kapcsoló, ami nélkülözhetetlen volt a felszállás megkezdéséhez. Hirtelen és zseniális ötlettől vezérelve Buzz Aldrin egy golyóstollat bedugott a letört kapcsoló helyére, és megmentette a helyzetet és az életüket. A Föld légkörébe való visszatérés sikeres volt. Az Apollo–11 1969. július 24-én a Csendes-óceánban landolt, 8 nappal és 3 órával a felszállás után, 15 kilométerre a kijelölt helytől. A vízre éréskor az ejtőernyőkbe kapaszkodó szél felborította a kabint, így az fejjel lefelé állapodott meg az óceánban, és csak akkor fordult a talpára, amikor felfújták a kabin tetején levő ballonokat.

Kamu volt?

Az összeesküvés-elméletes forgatókönyv szerint az Egyesült Államok nem engedhette volna meg magának, hogy a hatvanas évtizedben ne küldjön embert a Holdra, nehogy az oroszok megelőzzék őket. A megoldás egy óriási átverés megrendezése volt: egy isten háta mögötti katonai bázison felépítettek egy stúdiót, kráterekkel, homokkal, holdbéli tájjal és minden egyéb kellékkel, az űrhajósokat odavitték, mindenkivel aláírattak egy titoktartási nyilatkozatot, és belevágtak az Orbitális Átverésbe. A kilövés napján egy teljesen üres Saturn V rakéta hagyta el Cape Canaveralt Kennedyt, majd – miután a sajtó kamerái leszakadtak róla – szépen visszazuhant az óceánba. Az úgynevezett visszatérésnél meg a legénységet berakták egy kívülről profi módon összeégetett és összekalapált űrmodulba, amit jól belelöktek a vízbe, ahonnan később az emberiség üdvrivalgásai közepette kiszedték őket.
A kételkedők természetesen bizonyítékokat is találtak: az állítólag a Hold felszínén készült fotók egyikén sem láthatóak csillagok, a felvételeken lobogni látszik az amerikai nemzeti zászló, pedig a Holdon nincs levegő, tehát nincs semmiféle légmozgás, ha a Holdon felvett mozgóképeket két és félszeres sebességgel vetítjük, pontosan olyan mozgást látunk, mintha a filmet a Föld gravitációjában rögzítették volna. A kételkedők által idézett csillagászok némelyike esküszik arra, hogy a hatvanas években nem létezett olyan anyagú szkafander, amely az űrhajósokat megvédte volna az instant megfövéstől abban a pillanatban, amikor a Hold (légkör nélküli) felületén rájuk süt a Nap, de a Földet körülvevő Van Allen övezet sugárzása már jóval azelőtt legyilkolta volna őket, mielőtt kiértek volna a világűrbe. És így tovább.
Azoknak, akik manapság is látják Elvis Presleyt Las Vegasban rulettezni, nem nehéz bemesélni azt sem, hogy a Holdra szállás tulajdonképpen a Földön történt meg…

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Nem tudok szakszeru velemenyt mondani mert akkor epp nagyon faradt voltam a kapalastol.Amugy meg egy felnotas szomszeddal az egen ragyogo holdat bamultuk mivel tisztabban latszott mint a TV-ben.Es maskulomben UFO-rol kerdezz ne holmi emberi tragacsokrol.El is hagyom a varost.Ugy! Ugyesen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s