Brüsszel, március 22.

picture al 2

A bölcsek azt mondják, minden ember két háború között születik. A mi generációnk, azok, akik a második világháború után egy-két évtizeddel jöttek a világra, teljes bizalommal hihették azt, hogy ők a kivételek. A hidegháború befejezését követően, a szögesdrótok és falak lebontása után, joggal tekintettünk bizakodóan a jövőbe.
Hát, bizony mi sem úsztuk meg. Újabb kerítések épültek. Ismét megjelentek a szögesdrótok. Megint falak választják el az embereket.
Ez a háború – mert ahol tömegesen pusztulnak az emberek, az bizony háború a javából – minden eddiginél aljasabb. Arctalan, nemtelen terroristák veszik el életünket, egy “szent” harc nevében. A félelemkeltés, az elhallgattatás apostolai, akik tüzet okádnak elfajult eszmék nevében. Elveszik életterünket, megsemmisítik kultúránkat, meggyalázzák hitünket.
Fél évszázad elég volt, hogy bebizonyosodjon, a kommunizmus életképtelen. Újabban minden áldott nap bizonyítást nyer, hogy a balliberalizmus csődbe ment. Akik rövid ideje még keblükre ölelték volna az idegeneket, otthont, ételt és italt adtak volna – és adtak is – nekik, most dübörögve hallgatnak. Szinte vágni lehet a sűrű csendet. Persze majd előjönnek, és ahogyan eddig, korcs eszméiket bizonygatni fogják. Mentségeket találnak. És lesöpörnek bennünket érveinkkel együtt. Velük vitatkozni nem lehet, erre nem adnak helyet.
És közben Európa ege vértől vöröslik. Jézus pedig csak néz minket megdöbbenve.
Ez lenne az ember?

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Brüsszel, március 22. bejegyzéshez

  1. bogi2016 szerint:

    Csodalkozom,hogy nem szoltam hozza,egy evvel ezelott.Feszt beleszolok mindenbe,amibe nem kell.Az az igazsag,hogy nem lehet figyelmen kivul hagyni az ideologiak harcat,eloszor minden a gondolati szinten jelenik meg,kezdetben volt az informacio…Ez nagyon kenyes “problema”mindenki felkapja a vizet,elerzekenyedik,felmergelodik,stb.Jezus nez,neki igaza van,nincs szuksege vedougyvedre.Esetleg nekunk,osszezavarodunk,nem ertjuk,mi tortenik.Sajat sorsom ugy hozta,sokat toprengtem szokasom szerint,ezen is.Van egy masik veglet,amit megint nem szeretek,hit gyulekezere esatobbi,szoval tartozkodom minden idegen dologtol.Ezekrol a bevandorlokrol,fogalmam sincs,mit gondolnak,azonkivul,amit lehet latni,mondjuk,az eleg is.Igaza van,legjobb csendben maradni,kiveve,ha latok vmi ertelmet,abban,amit mondok.Ez az,ami hianyzik,ertelem,bolcsesseg,nekem is,peldaul,de az ilyen terroristaknak,politikusoknak sem sok jutott.biztosan nem jo helyen keresik,vagy,egyaltalan nem.hat igen,ez van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s