Ricky Nelson utolsó repülése

ricky

Ricky Nelson repült a színpadon. A rock, a rock, a rock and roll örök! – hirdette, és görcsösen kapaszkodott a mikrofonba. A mulandóba. Mert Dallas rossz emlékeket idézett benne, mint minden amerikai hazafiban. De még akkor este nagyobb gondja is lett ennél Ricky Nelsonnak: ahogyan gyorsult a gépmadár zuhanása az égből, Ricky Nelsontól úgy távolodott a félelem. A dallasi tél, a dalok. A lét apró bosszúságai. Ez a fellépés nem sikerült valami fényesen – vetette oda társainak. Vége a dalnak, vége a rocknak, vége a ragyogásnak. Kicsit fiatalon leszek kőbe vésve – szaladt át Ricky Nelson agyán. Mire becsapódott a gép, Ricky Nelson úgy érezte, tisztában van az élet értelmével. Az őt körülölelő tüzet már észre sem vette. Azon a téli estén Ricky Nelson belezuhant a semmibe.
A repülő partra vetődött, ezüst-halként csillogott a napsütésben. Élettelenül terült el, mint Ricky Nelson teste. Dalai. Szövegei. Álmai.
A rock and roll, mint a csendes eső a háztetőn, halkan dobolt tovább a roncsokon.

Ricky Nelson (1940-1985)

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Boglarka Kicsi szerint:

    Minden velemeny szamit!Mar egy oraja kinlodok,hogy ezen a regimodi szgepemen kitoroljek egy halom hulyeseget,ami megjelenik a “hirfolyam”ban.Van egy konyv,itt a szgep mellett,amit sajat magamnak dedikaltam,Hol feny,ott arnyek is.Nem ir benne semmit,azt viszont allitom,a tavalyi sokkolo esztendo egyik legnormalisabb,legtermeszetesebb tortenete ez volt.Merthogy sokkoljak az embert,kiteszik munkabol,meg is magyarazzak,meg is ertjuk,csak minden legyen “rendben”De hagyjuk,faraszto..hat nem irunk bele semmit,ez az enyem,es kesz.Hihetetlen erovel es kommunikacios keszseggel rendelkezik,en szaz emberrel dolgoztam naponta,mikor hallottam,kedves fonokomtol,allitolag nem tudok kommunikalni,tudtam,hogy santit a dolog,igen,a rendszerrel,az epitkezessel,a maganositassal,es minden ilyesmivel van eros osszefuggesben,tudjuk,az anyagiak tartanak kezukben mindent.Mindent?Szandekosan irtam kedves fonokot,szelid,orvos,es nem birja a cirkuszt.Tapintatos,es nem tudta maskepp ertesemre adni,mi a helyzet.Hogy O is benne van es nincs,mit tegyen.Kulonben,az orvosok,mind azon a velemenyen voltak:munkaugyi kerdes,nem tartozik az ok hataskorukbe.Nincs hely.Na.hat ettol lehet(ne)igazan hanyattesni,fogozkodjunk meg!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s