Egy állat emberi jogai

Ilyenkor kellene szembeköpni valakit…

„Bűnösnek mondta ki a bíróság a norvég államot Andres Breivik, norvég tömeggyilkos ügyében, aki az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt követelte, hogy engedjék ki a magánzárkából – írja a Sky News. Breivik azért perelte a norvég államot, mert szerinte embertelenül és megalázó módon bánnak vele, és ez sértette az emberi jogait, ezzel a bíróság egyetértett. Az államot 11 millió forintnyi perköltség megfizetésére kötelezték.”

Eddig a hír. A többi néma csend kellene legyen, hiszen ettől az ember esze megáll, szava elakad, köpni, nyelni nem tud, jön, hogy a fejét a falba verje, és próbálja leküzdeni a hányingerét. .
Breivik 77 embert gyilkolt meg 2011-ben, többségükben ártatlan gyerekeket.
Breivik mindezt olyan tudatosan tette, ahogyan más beköti a cipőfűzőjét. Breiviknek akkor megszűnt emberi státusa, és minden joga, hogy valamit is követeljen. Breivik, amikor gyilkolt, gyakorlatilag elvesztette az élethez való jogát. Ahogyan ő elvette ezt a jogot áldozataitól. Breivik pert nyer, ahelyett, hogy nap mint nap kivégzőosztag elé állítanák, és azzal fenyegetnék, hogy ma kerül sor a kivégzésére. És ezt halasszák, úgy, hogy naponta nézzen szembe a halállal. Hogy minden nap tojja össze magát egy puskacső előtt, nap mint nap álljon a sír szélén.
Ehelyett Breivik, ebben a kurva nagy liberális világban, jogokat követel és kap. Mert nem kap krémet, hogy bekenje vértől kiszáradt kezét, nincs internete, hogy megossza náci delirálásait, kávéja kihűl, mire beviszik neki.
Breivik a norvég börtönben úgy él, ahogyan arról néhányan csak álmodunk: három szobája van, az egyikben tanul, a másikban eszek, iszik, alszik, a harmadikban testgyakorlást végez. Tévézhet, számítógépen játszhat, főzhet és moshat magának, az őrökkel és a börtön dolgozóival cseveghet. És követelhet. És mindez Helen Andenaas Sekulic bírónő – nevét meg kellene jegyezni – szerint „megalázó és embertelen bánásmód”.
A bírónőt és Breiviket egy cellába kellene zárni. Vagy Helent inkább egy olyanba, ahol a legvadabb erőszakos állatok töltik büntetésüket. Akik ráébresztenék arra, mi az az „embertelen és megalázó bánásmód”. Az ítélet fényében úgy tűnik, a tömeggyilkos Breivik valószínűleg emberségesen bánt áldozataival. Teketória nélkül legyilkolta őket.
Az emberiség az utolsó száz méteren fut. Ilyen mentalitással megérdemeljük a Breivikeket, a migránsokat, Párizst és Brüsszelt, és azt, hogy halomra lőjenek. Az apokalipszis már csak idő kérdése. És nem a csillagokból fog jönni…

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Egy állat emberi jogai bejegyzéshez

  1. Boglarka Kicsi szerint:

    Velunk van a baj,nekem elhiheti.Nem felelunk meg az europai unios normaknak!En peldaul,egyaltalan nem,ezert jogom volt kerni,hogy tegyenek ki!Nem szamit,hogy azelott 19 evig dolgozhattam,jogok es normak nelkul.(?/?)toprenghetunk reggeltol estig,akar bele is betegedhetunk,ez meg jobb,mert erre varnak.En szemely szerint,nem tudok betegebb lenni,mint eddig.sem hulyebb,sem tunetek nem akarnak jelentkezni.Emlekszem,egyszer,mikor mar feluton jartunk a munkahelyi problemakban,valamivel kellett (volna)igazolni,nem tudom,mit,es kerdezte szerencsetlen szakorvos,hogy(kb 20 eve ismerjuk egymast)vannak-e latomasaim,azt hittem,nem tolem kerdezi,azutan ,meg mindig dolgoztam,eszembe jutott,a valasz,nincsenek,de ,ezutan lesznek,megigerem,csak mar nyugodjanak meg.Tessek megnyugodni,doktor ur,es menedzser ur,stb.igerem,lesznek.

  2. Boglarka Kicsi szerint:

    Azt mondjak,az ember gyermekevei nagyon meghatarozzak a kesobbi szemelyiseget.Csak meg mielott ezt az utolso szaz metert lefutnank,es a szamitogepes rendszer mindent hatalmaba keritene,szeretnek visszaemlekezni,hogy sokat olvastam,gyermekkent(is)es voltak olyan konyvek,mint Fekete Istvan:Bogancs,Tuskevar,ezeket nagyon szerettem,lehet kicsit szurosak,Rongy Elek,a peldakep(ez a legjobb)persze kesobb rengeteg mas,es azert vagyunk ezen a vilagon,hogy valahol otthon legyunk benne!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s