Jerry Garcia, a hálás halott

Jerry Garciára ma már alig emlékszik pár hippi. Megöregedtek.
Pedig Jerry igazán elmondhatta volna magáról, hogy ő Valaki. Csak hát őt ez sosem érdekelte. Sosem mondta. Bezzeg, neki mondták elegen. Szép lányok, csodás asszonyok. Fényben úszott, felhőkben járt, csillagok közt ragyogott. Eső áztatta, Nap szárította, szél cserzette bőrét, lelkét, szívét, gitárját. Aki nem ismerte Jerry nevét, az nem is volt soha igazi hippi. Nem halt bele egy kicsit a naplementében, nem született újjá a hajnalokban, nem volt istene a drog. No, meg a zene.
Jerrynek három felesége volt, megszámlálhatatlanul sok szeretője, és a gyerekek számát ő sem tudta biztosan. Sok nő az ágyában, tonnányi LSD az agyában – így emlegette a világ Jerry Garciát. Sokan mondták magukat barátjának, kevesen ismerték. Talán Ken Kesey. A jó szomszéd. Hja, az is még akkor, mielőtt megírta volna a Száll a kakukk fészkére-t. A világ rózsaszín volt, a zene élt, Jerry kiszámíthatatlanul lassan haldoklott.
Egy fehér bársonyba burkolt nyári hajnalon, amikor drog és pia ördögi táncot járt az asztalon, Jerry Garcia, csak úgy mellékesen, a szívéhez kapott. Úgy ment el, mintha semmi sem történt volna. Sem vele, sem a világgal. Csakhogy attól kezdve semmi sem volt a régi: a Hálás Halottak egyel kevesebben lettek. A Leghálásabb nélkül már nem volt semminek sem értelme.
Jerry után maradt három vén gitár, sok öreg nóta, s még több széplány.
Ők is megöregedtek…

Jerome John “Jerry” Garcia (1942 – 1995) a Greatful Dead együttes alapítója, gitárosa, énekese

Jerry Garcia of the Grateful Dead performs in concert at New York's Madison Square Garden, Sept. 15, 1987. (AP Photo/Corey Struller)

Jerry Garcia of the Grateful Dead performs in concert at New York’s Madison Square Garden, Sept. 15, 1987. (AP Photo/Corey Struller)

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Boglarka Kicsi szerint:

    Irni jo.En szeretek irni.Neha nagyon elfaradok,vagy elkeseredek.nem ismerem a hippiket,az LSDt sem,igaz,ha nagyon melyre akarok asni,par embert ismertem,akikkel osszehozott a sors,aztan kihulltak,kiugrottak az ablakon,meg ehhez hasonlok.Eltevedtek.Nem tudom,miert,en mindig szemben haladtam a tomeggel.Nem tudok “beinkadraloni”sem ezek koze,akiket emlitettem,sem masok koze,akik a masik vegletbe estek,es hirdetik,hogy megtalaltak az igazsagot.Magyartanarom,mellekesen,emlitette”a tollad jol fog,Bogi”lehet,nem tudom.Azt tudom,hogy nincs szuksegem pszihologusokra,azt hiszem,tuleltem par helyzetet,amit masok,nem.Ez egy cseppet sem trefa,ez a valosag.sakkor?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s