Amerre rángatnak…

Figyelje ide egy kicsit te, aki eladod szavazatodat és magadat három garasért: minden ígéretet beveszel, mert annyi az eszed, mint egy egysejtűnek. Elhiszed, hogy a pusztában ered az élet vize, mert ezt mondják neked. Azt hiszed, eljött a Kánaán, mert valaki beadta neked, hogy holnaptól jobban élsz majd. Cserébe csak a pecsétet tedd oda, ahova kell. Nem csinálsz semmit az életeddel, mert azt hiszed, eltart a rendszer. Mert kapsz egy kis aprót, csak fogd be a szád. 25 év alatt semmit sem tanultál: ugyanúgy vernek át, mint akkor, mikor azt hitted, forradalmat élsz át. Ácsorogsz a fák alatt, hátha öledbe pottyan a gyümölcs. Tátod a szádat a tévé előtt, lesed a hazugok minden szavát, öklöddel vered a kanapét, és azt hiszed, hős vagy. Kapsz tíz lejjel többet a nyugdíjkor vagy a fizetéskor, és megcsókolod a vezér seggét. Közben kimész a piacra, betérsz az üzletbe és MINDEN drágább. Az emelés körömpiszkot sem ér. Amit betesznek az egyik zsebedbe, annak kétszeresét veszik ki a másikból. De ezt már nem látod az agyad sötétjétől. Lyukas gatyádat büszkén viseled, mert azt mondták, holnaptól frakkban jársz majd.
Szidod a korruptokat, miközben mindenkit le akarsz fizetni, akihez csak bekopogsz.
Ordítasz, legyen demokrácia, titokban meg visszasírod a legsötétebb időket.
Törvények után óbégatsz, mikor még a kocsidat sem parkolod le szabályosan.
Te nem tudod, de már régóta báb vagy. Arra mész, amerre rángatnak.

Kategória: Bentről kifele | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Amerre rángatnak… bejegyzéshez

  1. bogi2016 szerint:

    egyszer,volt,mikor Aradon tartottak az orszagos kemia olimpiaszt,tortenetesen en Kovaszna megyet kepviseltem,unokatestverem,Gaspar Attila,most orvos Papan,Hargita megyet,es meglatogattuk Kadar Janos nagybatyankat,ott lakik.Leultunk a konyhaban,es csak ugy el kezdtunk beszelgetni a molekulakrol(kedvenc tema)azt mondta batyank felesege,egy szot sem ert az egeszbol.Ezt azert irtam,most,mert ez a meg-nem-ertes vezetett el vegul oda,hogy szabalyszeruen ketsegbeestem,17 evesen az ember sokmindennel szembesul,mikor orvoshoz vittek,akkor is az volt a legfobb panaszom:en olyan mas vagyok,mint a tobbi,en is olyan akarok lenni,mint ok,de oriasi szakadek van koztem es az emberek kozott.Ezt jelenti,depresie majora,ahogy akkor mondta,fat lehetett volna vagni a hatan”.most mindez a multe,de a tavolsag,az megvan,sot,nott,miota felszamoltak cselesen a munkahelyemet.Most,azert szoltam hozza,egyetlen kizaro ok:van ertelme,vagy nincs?Nekem nem szabad tevedni,nem engedhetek meg magamnak ujabb tevedeseket.Az az ertelme van,hogy mindig elgondolkoztat,es mindig jo iranyban gondolkoztat el.Hogy korulottunk minden forditva mukodik,egyaltalan nem termeszetes.Sot,nagyon rossz.De,mit lehet tenni?Nyilvan,most sem unatkozom,sokmindent meg kell oldjak.Tobbek kozt,ezt is kell irjam.Hat…legalabb a tavolsag most mar nem bant,es nem akarok olyan lenni,mint mas(Isten ments)

  2. bogi2016 szerint:

    s most a “Batorsag iskolaja”cimu filmet jatsszuk,itthon,mert lehet,csakugyan mutetre kell keszuljunk,egyelore,Csikszeredaba van idopontunk dr Szanto Andras,ortoped orvoshoz,de annyira fel(unk)ez az ember,hogy minden egyeb eltorpul es semmi mas nem szamit.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s