Ápolói műhiba és bosszúság a kórházban

Dühös vagyok, és elkeseredett. Ma, január 15-én, hétfőn történt az eset. Egy mondatban így foglalhatnám össze: ha nem nyír ki a rák, eltesznek láb alól a nemtörődöm (nem mondom, hozzá nem értő, pusztán csak közönyös) asszisztensek, vagy maga az egészségügyi rendszer.
Egyszerűnek tűnő ellenőrzésre kellett mentem két évvel a kezelés befejezése után. Ebben ma benne volt egy CT. is, ami gyakorlatilag egy kb. tíz perces vizsgálat. Nem részletezem, mennyi időt emészt fel, micsoda sorbaállást jelent, míg eljutsz magához a géphez, az is megérne egy misét. De nem ez a lényeg…
Ahhoz, hogy megállapítsák a felvételeken, van-e még nyoma a daganatnak, egy festékféleséget nyomnak az ember vénájába. Eszembe nem jutott, hogy ebből is lehet probléma.
Tévedtem.
Mikor a fiatal, elég pökhendi ápoló kezdte belém nyomni a szert, majdnem felüvöltöttem a fájdalomtól. Pedig CT-t még csináltattam, soha meg sem éreztem ezt a műveletet. Meg sem mukkantam, gondoltam, ennek így kell lennie. Ám amikor véget ért az egész, azt vettem észre, hogy a kézfejem almanagyságúra duzzadt. Aminek nem kellett volna bekövetkeznie. Az asszisztens a vállát vonogatta, még akkor is, mikor társa rákérdezett, ember, nem láttad, hogy szétrepedt a véna, és mellé ment az egész szer? Aztán elküldtek azzal, hogy jegeljem, majd elmúlik.
A beteg a világ legalázatosabb embere, elég baja van, semhogy mindenből cirkuszt csináljon, Ezért is könnyű megalázni, ezért viselkedik vele – az orvostól elkezdve az ápolón át el egészen a takarítónőig – mindenki úgy vele, mintha a kapcájuk lenne.
Nem vagyok a jelentgetős típus, most nagyon fontolóra vettem, hogy bepanaszolom őket. Tudom, hogy hiába, hiszen ez a kaszt, ahova ezek is tartoznak, soha nem bántja egymást. Még ha életedbe is kerül a műhiba…

Kategória: Bentről kifele | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Ápolói műhiba és bosszúság a kórházban bejegyzéshez

 1. bogi2016 szerint:

  Nem akartam okvetlenkedni,oszinten szolva,egyaltalan nem hagy “hidegen”a tema,aggodom,vagy nem is tudom,minek nevezzem ezt az erzest,tudom,hogy “szakmai titok”mar amennyire lehet szakmanak nevezni ezt az egesz fejetlenseget,aminek en is erintettje vagyok,de jo lett-e az eredmeny?vagy meg nincsen eredmeny?

 2. Kékesi Lujza szerint:

  Kedves Csaba! Kár, hogy csak az ismerőseid szerezhetnek tudomást erről az esetről! Orvosi műhiba ide vagy oda, de ha már megtörtént, mégis erkölcsi és szakmai kötelességük lett volna a “szakembereknek” a segítségnyújtás. Ha a festék mellément, akkor mennyire lesz majd hiteles a CT eredménye? A beteg megalázott, ez így van. Nem akarok általánostani, hiszen gyakran pozitív tapasztalataim is voltak az orvosi ellátás terén, viszont elég gyakori megnyilvánulás az egészségügyben a cinizmus, a nemtörődömség és a szakmai inkompetencia. Jó lenne azért ezt a nyilvánosságnak is “elmondani”. Emberek életéről van szó!

  • nanocs szerint:

   Nekem is voltak pozitív tapasztalataim, ezért ne akartam nagyobb cirkuszt csinálni. A nemtörődömség, a vállvonogatás dühített fel, mintha természtese lett volna, hogy valaki elcseszi. Még gondolkodom a további lépéseken…

 3. bogi2016 szerint:

  Legjobb,ha oszinte leszek,es megkerdem,sikerult-e vmilyen eredmenyre jutni?Idokozben itt is zajlik az elet,fogaszat,temetes,havazas,sot,meg telefonaltak a volt munkahelyemrol,allitolag kell vmilyen penzt kapjak,”spor de stabilitate”nem semmi,ennyi ido utan.

 4. nanocs szerint:

  Köszönöm az érdeklődést, eddig semmi erdemény…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s